FaceMask

Az amerikai foci női szemmel

Mi történt itt?

Végre eljött a várva várt első játékhét vasárnapi meccsnapja. Sok szempontból is nem várt küzdelmeket, eredményeket, teljesítményeket láthattunk. Akik megtették a következő három meccset azok valószínűleg nem a legboldogabbak most. Egy szubjektív triót állítottam össze a számomra legkülönösebb végkifejletekről.

 

Pittsburgh Steelers - Cleveland Browns
21-21

Mindenki nagy meglepetésére, a Cleveland Browns nem vereséggel kezdte a szezont, ami a clevelandieknek bizakodásra, a pittsburghieknek fejfájásra adhat okot. Ezen a meccsen meg lett volna az esélyük a győzelemre, de Clevelandben hűek maradtak önmagukhoz, elszalasztották a lehetőséget. A Steelersnek pedig Bell nélkül kellett boldogulniuk.

Semelyik oldalon sem kímélték az irányítókat. A tavalyi draft védő sztárjai remekül játszottak, Myles Garret és TJ Watt is odaért a QB-hoz. A pontgyártást a Pittsbuurgh kezdte meg. A második negyedben 4 yardos futásával, a Bellt helyettesítő, rákból felépülő James Conner szerzett 6 pontot a vendégeknek. A második félidőig azonban várnunk kellett a további touchdownokra. A clevelandi irányító, Tyrod Taylor saját magát is meglepve lábon megtett 20 yardos hatpontosával kiegyenlített. 

Ez után a Steelers 14 ponttal elhúzott, melyből 6 természetesen Antonio Brown nevéhez fűződik, és Conner is megszerezte második touchdownját. Azt hihetnénk már reménytelen a Browns visszatérése, egy sikeres futott és passzolt touchdownnal azonban 21-21-re álltak a negyedik negyed lefújásakor. A hosszabbításban a  Steelers megnyerhette volna a meccset, azonban rúgójuk, Chris Boswell mellé talált a kapunak. Két támadás sorozattal később Roethlisbergert földre vitték, és Avery összeszedte a kieső labdát és csak 10 yardnyira a gólvonaltól sikerült megállítani. Egy szabálytalanság miatt azonban 10-et vissza kellett menniük. De még innen sem lehetetlen bevinni a labdát hat pontért. De a Cleveland clevelandes dolgokat csinál, nem sikerült megoldaniuk három kísérlet alatt. És még tudták fokozni a dolgot. Zane Gonzalez field goal kísérletét blokkolták. A beígért sörös hűtők zárva maradtak.

Meddig fog még Bell hold outolni? Mennyire fog ez kihatni a csapat rájátszás-esélyeire? A Brownsnak sikerült kijutnia a gödörből, és egy szoros csoporton belüli verseny alakulhat ki a play off helyekért?

Chicago Bears - Green Bay Packers
23-24

Mint tudjuk, az Oakland Raiders nem tartott igényt a liga egyik legjobb védőjátékosára, nem voltak hajlandók kifizetni. Meg is egyeztek a Chicago Bearsszel, akik a liga legjobban kereső defense játékosává tették Khalil Macket. A chicagoiak új sztárja meg is mutatta, nem hiába keres annyit. Odaért az irányítóhoz, kétszer labdát szerzett, melyből egyet sikerült visszahordania td-re.

A meccs nem éppen a sajtfejűek kedve szerint kezdődött. Aaron Rodgers sokat várt a passzoknál, a zseb összeomlott, nem volt ideje passzolni. Éppen ezért pontok se nagyon kerültek a táblára. Úgy tűnt, a vendégek uralják a pályát, ugyan ez a touchdownok számában nem mutatkozott meg. A Mack picksixen kívül a vámadók egyszer szereztek hatpontost, az irányító, Mitch Trubisky személyében. Négyszer csak field goal lett a támadások eredménye, melyből 12 pontot magabiztosan értékesített Parkey. A Chicago Bears 20 pontra vezetett a második félidőben. Ez nem volt elég baj a szurkolóknak, Aaron Rodgers megsérült még a második negyedben. De szerencsére csak egy negyedig kellett nélkülözniük. Ekkor történt a csoda. A Green Bay-i 12-es gyönyörű átadásaival a történelem egyik legnagyobb fordítását hajtotta végre (ne felejtsük, 5 pont kellett volna még a Bearsnek, hogy olyan vereséget szenvedjenek el, mint az Atlanta két éve).

Ez a majdnem csúfos vereségbe fúló teljesítmény fogja kísérni a Packerst a szezonban? A Minnesotának legnagyobb meglepetésre a Bears lesz az ellenfele? Vagy ez csak egy szezon eleji kavarodás?

Tampa Bay Buccaneers – New Orleans Saints
48-40

Próbáltam a végére hagyni a számomra legmeglepőbb eredményt. Ennek a meccsnek a kimenetelére egyáltalán nem számítottam.

Ez is egy olyan mérkőzés volt, ahol második számú irányító játszott, Ryan Fitzpatrick személyében, aki a Jamies Winston eltiltása miatt játszott, nem is rosszul. Lehetséges lenne, hogy ezután előre lép a ranglétrán és átveszi a kezdő irányító szerepét? Nos, nem egyszer láttunk már ilyet.

Mindkét oldalon a passzjáték dominált, ami nem meglepő, hiszen New Orleans-i oldalon egy jövendőbeli Hall of Fame tag játszik Drew Brees személyében, a másik oldalon pedig a liga egyik legjobb elkapója, Mike Evans. A két quarterback összesen 856 yardot passzolt. Ebből 7 lett touchdown. A meccs meglepetése egyértelműen Fitzpatrick volt. Ha mindenkinek ilyen második számú irányítója lenne, nem lenne akkora gáz, ha a kezdő lesérül. Több touchdownt passzolni, mint Brees egy jobb játékosokból álló defense ellen már magában kiváló teljesítmény. A védelmeket nem igazán lehet megdicsérni, ugyanis az irányítók rendkívül pontosan passzoltak, a Saints defense egy, míg a Bucsé két labdát szerzett, azt is fumble-ből. Pedig Lattimore-t tavaly a legjobb újonc védőjének választották, ha így folytatja, idén nem fogja megkapni ezt az elismerést.

A Saints tavalyi kimagasló teljesítménye után egy újabb visszaesést fogunk tapasztalni 7-9-es szezonnal, és az idén a Buccaneers fogja elvinni a divíziót? Mivel az Atlanta és a Panthers teljesítménye sem volt túl meggyőző. Vagy a szezon végére vissza fog állni a „rend” és a Tampa Bay-i csapat közelebb lesz az 1/1-hez, mint tavaly?

További eredmények, statisztikák: https://www.nfl.com/scores/2018/REG1

A bejegyzés trackback címe:

https://facemask.blog.hu/api/trackback/id/tr214236805

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hirdetés

FaceMask

Az amerikai foci női szemmel.

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása