FaceMask

Az amerikai foci női szemmel

Szezonbeharangozó

Ahogy melegszik az idő, egyre inkább közeledik az első mérkőzés a Guardians számára. Május elsejével végre kezdetét vette a bajnokság a Divízió 2-ben is.

A dél-alföldi csapat keretében nem volt nagy változás az őszi szezonhoz képest. Így ugyanazok a játékosok várják türelmetlenül, hogy ők is megkezdhessék a focizást 2021-ben, mint akik tavaly kissé igazságtalannak érezték az idény lefújásását. A hirtelen félbehagyott bajnokság után mindenkiben maradt egy kis hiányérzet. Elvégre az alapszakaszt veretlenül zárták, az igazi elismerés pedig a rájátszással elmaradt. Így mindenki motiváltan indult neki az új évnek, hogy egy “igazi” idényben is megmutathassák, nem véletlenül zárták 4-0-s mérleggel a csonka szezont.

Egy kis szünet után januárban elkezdődött a felkészülés a szezonra. Az erőnléti edzéseket követően a játékosok februárban visszatérhettek a pályára, mellyel a technikai rész gyakorlása is megkezdődött.

181260496_821060475455766_4650037608749804229_n.jpg

Az időjárás nem mindig volt kegyes a csapathoz, de a mínusz tíz fokos edzések helyét szépen lassan átvették a tíz fokosak. A szél és az eső sem kímélte a játékosokat, de ez nem tántorította el a legelhivatottabbakat attól, hogy készüljenek a szezonra.

Ugyan a vírus és sérülések miatt az edzéslátogatottság néha-néha megcsappant. A jelenlévők azonban mindent beleadtak, hogy a lehető legjobban kihasználják az edzésen töltött időt. A játékosok csiszolgatták a dobó, elkapó, blokkoló, szerelő, és egyéb képességeiket. Ekkor már a hideg vagy az eső nem lehetett kifogás: aki a pályán volt a maximumot hozta ki magából.

A felkészülést segítette egy edzőtábor, melyet a március 15-i hosszúhétvégén tartott a Guardians. A három edzés megkoronázása a DEAC Gladiators-szel tartott közös tréning és felkészülési mérkőzés volt. Ez a focival töltött pár nap jó hangulatban telt, és nemcsak fizikailag fejlődtek a játékosok, hanem a csapategységet is összekovácsolta az együtt töltött idő. Március végén pedig újra megízlelhették a meccshangulatot: a Budapest Cowbells második számú csapata látogatott Szegedre, hogy a két együttes tagjai bírókkal és felfestéssel rázódhassanak vissza az “igazi” mérkőzések történéseibe.

Maróti Ábel, a Guardians tight endje így látta a felkészüléssel töltött hónapokat:

Februárban kezdtük a felkészülést, amit a vírushelyzet kifejezetten megnehezített. Szerencsére így is volt lehetőségünk benti edzésre, ahol erőt és technikát fejlesztettünk. Márciustól kint folytatódott a felkészülés, “normális fociedzés” keretein belül. A srácok nagy részének volt már korábbi meccstapasztalata, de a Gladiators elleni scrimmage, vagy a Cowbells 2 csapatával rendezett edzőmérkőzés mindenkinek sokat tett hozzá a felkészüléshez. Persze a COVID miatt nálunk is volt szünet, illetve sokszor kisebb létszámmal tudtunk csak edzeni, de mindettől függetlenül úgy gondolom, hogy az egész csapat, játékosok és edzők egyaránt mindent megtettek, hogy sikeres szezont játsszunk idén."

167102047_889228475143117_8917639607695088356_n.jpgFotó: Maróti János, Kiss Julianna

Szép lassan eltelik a holtszezon, a Guardiansnak két hete maradt az első mérkőzésig. A felkészülés a célegyenesbe került: mindenki felépült a kisebb-nagyobb sérülésekből, a playbooknak nincs már olyan eleme, ami kérdéses lenne bárki számára is. Fizikálisan és mentálisan is mindenki a csúcsra ért.

Mindenki száz százalékot akar nyújtani magából. A tavalyi teljesítmény csak még nagyobb löketet ad a csapat számára, hiszen meg akarják mutatni, hogy nem hiába érték el, amit. És ez az eredmény megismételhető. Ebbe természetesen az ellenfeleknek is lesz beleszólása.

171454172_895733307825967_6049760376254681052_n.jpgforrás: Guardians

A Rebels Oldboys visszalépésével a Guardiansnak 4 meccset kell játszani. Az első mérkőzésen hazai pályán fogadják a Jászberény Wolverines csapatát, akiket ugyan sikerült két évvel ezelőtt megverni, most szinte teljesen új kerettel és a Viharsarki Vitézek játékosaival kiegészülve vágnak neki a szezonnak. A második mérkőzésre egy újonc csapat, a Levelek Spartans utazik Szegedre. A nyíregyházi játékosokkal kiegészült gárda a szezon egyik sötét lovának számít.

Az első idegenbeli mérkőzés Dunaújvárosban lesz. A tavaly a Divízió 1-ben szereplő Gorillaz a másik csapat, mellyel a Csongrád-Csanád megyeiek találkoztak már történetük során: 2020 nyarán egy felkészülési mérkőzésre jöttek Szegedre a Fejér megyeiek. Az utolsó alapszakaszbeli megmérettetésre Budapesten kerül sor: a felnőtt bajnokságba sok év után visszatérő Újpest Bulldogs fiatal, de összeszokott csapata fogadja a Guardianst.

A csapat vezetőedzője, Baranyi Ernő így vélekedik a Guardians előtt álló szezonról:

Úgy gondolom idén egy még izgalmasabb és komolyabb szezon előtt állunk mint tavaly. Nem érezzük annyira a levegőben a “bármikor lefújhatják” érzést és így tervezhetőbbé válik az egész idény minden csapat számára. Nagyon örülök hogy a D2 évről évre nem csak létszámban, hanem tudásban is egyre feljebb és feljebb lépked, így rengeteget tudunk tanulni a mérkőzéseinkből. Tavaly a járvány türelemre tanított bennünket, amit a pályán is kamatoztatni tudtunk. Idén minden tudást és érzést tovább kell vinnünk a pályára. 3 “újonc” csapat van a csoportunkban de egyáltalán nem újoncként számolunk velük. Mindegyik mérkőzés kihívás lesz.

Mit várok a játékosoktól? Szerencsére a csapatunk egy nagyon jó hangulatú, de fegyelmezett közösség. Amikor dolgozni kell akkor mindenki oda teszi magát, de az ivószünetben már azonnal megy a szövegelés. Egyetlen elvárásom van, hogy a fókusz mindig a következő mérkőzésen, a következő playen legyen.

Május 16-án kezdi meg tehát menetelését a Guardians. A játékosok és edzők mind elhivatottak és készek rá, hogy megismételhessék, amit ősszel tettek, és akár felül is múlják egy rájátszásbeli szerepléssel. Találkozunk két hét múlva! Hajrá Guardians!

A bejegyzés trackback címe:

https://facemask.blog.hu/api/trackback/id/tr2716521562

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hirdetés

FaceMask

Az amerikai foci női szemmel.

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása