FaceMask

Az amerikai foci női szemmel

Az európai elitben a magyar válogatott

Az ősz nemcsak az NFL szezon kezdetét jelenti, hanem azt is, hogy végre, több mint egy év után végre a magyar válogatottat is láthattuk játszani. Az Izrael elleni mérkőzés arról döntött, hogy Magyarország feljut-e az európai foci elitjébe.

A nemzeti csapat felkészülése egy nyílt try outtal kezdődött, melyre a Guardians csapatából is sokan regisztráltak.

236206070_1596925803971842_720474428221946537_n.jpgA válogatott try outján részt vevő Guardians játékosok (balról jobbra): Hansel Botond, Vadlövő Péter, Leszkován Ádám

Vadlövő Péter a Guardians mellett a Budapest Cowbells csapatát is erősíti. A fővárosiaknál a támadó falban játszik, így ebben a pozícióban volt a várományosa a válogatott keretének egyik helyére.

“Én a try outra meghívást kaptam az edzőktől ami váratlanul ért, és hatalmas megtiszteltetésnek érzem. És be akartam bizonyítani, hogy rászolgáltam a meghívásra!”

A játékosok az ország minden részéről szerették volna elnyerni az edzők tetszését, és bebizonyítani, hogy keresni valójuk van a válogatottban. Leszkován Ádám, a Guardians cornerbackje azonban másra is fel szerette volna hívni az ott lévők figyelmét.

“Meg szerettem volna mutatni, hogy a Divízió II-t nem lehet lesajnálni. Mi is oda tudunk ütni, tudunk nagy játékokat bemutatni úgy, mint a felsőbb osztályokban játszók.”

A válogatót júliusi hétvégén szervezték, a meleg ellenére a résztvevők mindent beleadtak és igyekeztek legjobb formájukat hozni. Leszkó így írta le a versenyt:

“Erős volt a mezőny, sokan voltunk. A résztvevők nagy része a felettünk lévő bajnokságokból jött. A Div. II-ből nem igazán voltak játékosok, Botin és rajtam kívül. De a try out alatti szűkítést túléltük mind a ketten. Ennek ellenére meglepődtünk, mikor megtudtuk, hogy elhívtak a 4 napos edzőtáborra.”

224146391_126106409682837_8584877546242755614_n.jpg
Fotó: Kutasi Petra

A try out után a legígéretesebb játékosok meghívást kaptak a válogatott edzőtáborába, melyet Székesfehérváron tartottak az augusztus 20-i hétvégén. A Guardians játékosai közül hárman vehettek részt, Hansel Botond (DB), Leszkován Ádám (DB) és Vadlövő Péter (OL).

“Minden a fociról és az edzésről szólt! Fél hétkor reggeli, ahol már rögtön a támadó falak társaságát kerestem, hogy át tudjuk beszélni dolgokat, mint például a play-ek áthívása. Kilenckor kezdtük az edzést. Ami kimondottan tetszett benne, hogy nagyon követték az időbeosztást az edzők: ha 10 perc volt egy feladatra, akkor a tizedik perc végén mehettünk inni, és irány a következő állomás. 11-kor kezdődött az elméleti edzés, ahol 1 óra alatt 1-2 play-t installáltunk. 

Délben ebéd, aztán irány vissza a szállásra, ahol már várt az ágy. Pihentem egy kicsit, mert tudtam, délután kezdjük elölről: 17:00 edzés, 19:00 elmélet, 20:00 vacsora És ez volt a program 4 napon keresztül.”

Sorolta el Vadlövő a tábor szigorú menetrendjét, ez viszont nem azt jelenti, hogy a játékosok ne élvezték volna.

240403710_137525081874303_2370912234617858815_n.jpgFotó: Kutasi Petra

“Nagyon jó hangulatban telt az egész tábor, csodás látni hogy ennyi tehetséges játékos azt csinálhatja amiben jó, amit szeret. Ez a játékosokat is felszabadítja így mondhatom, hogy önfeledt volt mind a 4 nap.”

A sűrű időbeosztás a bajnokság utáni nagy kihagyás miatt eléggé fárasztónak bizonyult, de ez Leszkónak sem szegte kedvét.

“Kellemes volt. Jól elfáradtunk a napi két edzés alatt, nem győztük regenerálni meg hengerezni magunkat. Szezon után voltak kihagyások. Önszorgalomból edzettünk, de nyilván azok nem voltak olyan intenzívek, mintha a csapattal edzettünk volna. Az első két nap nagyon intenzív és nehéz volt emiatt. De miután belerázódtunk, könnyebb volt. A hangulat pedig remek volt edzés alatt és után is. Edzésen a maximális fókusz közepette is elsült egy-két poén, amire az edzők is vevők voltak.”

A versengés a tábor alatt sem állt meg, sőt, még nagyobb volt, mint a try out során, hiszen itt a legjobbak versenyeztek a bő keretbe való kerülésért. Mindenki igyekezett kitűnni a tömegből a megmozdulásaival.

“A második nap volt egy húzásom, amiben Novakov Dávid futott mögöttem és hatalmas lyukat nyitottunk neki. Egyszer pedig Grátz Vilmos megdicsért egy jó pass pro. után. De több olyan tökéletesen kivitelezett play volt, amit kiemelhetnék, de erre most kevés az idő. Ez a kettő a legemlékezetesebb.”

Emelte ki Vadlövő a legjobb megmozdulásait a táborból.

A Guardians játékosok közül Leszkó és Vadlövő került be azok közé a játékosok közé, akiknek lehetősége van az idei szezonban nemzeti színekben pályára lépni.

“Nagyon örültem, mikor megtudtam. Éppen a feleségemmel és a kisfiammal ebédeltünk, amikor megláttam a névsort, nagyon meghatódtam.”

Mesélte Vadlövő a kerethirdetés pillanatát.

241752837_151360090490802_3935317301492092936_n.jpgFotó: Kutasi Petra

Sajnos a válogatott 45 fős keretet kellett hirdessen az Izrael elleni mérkőzésre, ami így Guardians játékosok nélkül, de annál elszántabban lépett pályára a magyar csapat szeptember 12-én a First Fielden.

A válogatott meccsre éhes szurkolókat nem tántorította el, hogy nem a fővárosban játsszák a meccset. Csaknem 3000-en látogattak el a székesfehérvári pályára, hogy kidrukkolják a győzelmet.

A magyar csapat nem okozott csalódást a nézőknek. Szép játékkal, az egész mérkőzésen dominálva hozták le a találkozót. A szurkolók pedig jó hangulatot teremtve hálálták meg a szép játékot.

A 44-19-es végeredmény szépen mutatja a játék képét, mellyel Magyarország kiharcolta a feljutást az európai elitbe. Az utolsó, Törökország elleni mérkőzés már nem befolyásolja ezt. Viszont egy győzelemmel veretlenül zárnánk az Európa Bajnokságot.

A bejegyzés trackback címe:

https://facemask.blog.hu/api/trackback/id/tr6516694626

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hirdetés

FaceMask

Az amerikai foci női szemmel.

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása