FaceMask

Az amerikai foci női szemmel

Bengals vs Panthers, egy szurkoló spekulációi a meccs előtt

Eljött az alapszakasz harmadik játékhete, és a Carolina Panthers csapata elérkezett a pihenőhét előtti utolsó meccséhez. A Cincinnati Bengals elleni mérkőzés pedig sokat elmondhat a csapat szezonbeli szerepléséről az év hátralévő részében.

carolina_panthers_v_cincinnati_bengals_obtaggd6q1xx.jpgA két csapat utolsó találkozója 37-37-es döntetlennel zárult

Az ohioi csapat enyhén szólva jól kezdte a szezont. Mindkét meccsén 34 pontot szerzett, ami a Colts ellen talán nem akkora dicsőség. A Ravens védelme ellen viszont elég jó teljesítménynek számít.

aygdmz99xn47yrvqiquh.jpgGreen (#18) három hatpontost is szerzett a Ravens ellen

A Carolina idénye viszont nem kezdődött a legjobban. Igaz a szezonnyitót megnyerték a Cowboys ellen, bár ott sem a parádézáson volt a hangsúly. Atlantában meg a szokásos vereség fogadta a csapatot, időnként látványos támadójátékkal, de siralmas védő teljesítménnyel.

dqdsoeaoqiw3ohbwslhj.jpgA Panthers védelem 6-szor sackelte Dak Prescottot

A Panthers védelme az előző idényben negyedik volt futás ellen és a meccset megelőzően 22 találkozóig nem engedtek 100 yardot egy játékosnak sem. Múlt héten azonban megszakadt ez a sorozat, Kuechly szereléseket rontott, és a második számú futó, Tevin Coleman 109 yardot tett meg.

tevin_coleman_donte_jackson_carolina_panthers_dpzd_dz579dl.jpgA két 26-os küzdelme a múlt héten: Tevin Coleman (Atlanta Falcons) és Donte Jackson (Carolina Panthers)

A Cincinnatiben pedig legalább egy ennyire dinamikus futó szokott felállni a backfieldre Joe Mixon személyében, aki Kuechly-ék szerencséjére azonban nem fog játszani. A defensnek így is vissza kell térnie a tavalyi formájához, ha nem akarnak sok pontot kapni. Sokunknak úgy tűnhet, Peppers már nincs is a Carolinában, nem nagyon láttuk eddig a játékát. Érthető, hogy 38 évesen már nem annyira dinamikus a veterán DE. Thomas Davis nélkül talán nehézkes lesz a futásokat megállítani, de ha Mayo legalább olyan jól kiegészíti a Thompson, Kuechly duót, mint Thompson a Kuechly Davis kettőst, akkor nem kell aggódnia a Carolina drukkereknek.

gthc0zqyzaqfphmphwo8.jpgAz újonc corner, Donte Jackson (#26) megkérdőjelezhető besorolást kapott a meccsre, esetleges hiánya hatalmas lyuk lehet a védelemben

Nem csak a front sevennek kell összekapnia magát, AJ Green is legalább úgy feladhatja a leckét a defensive backeknek, mint Jones. Andy Daltonnak eddig remekül megy a passzolás, 6 td és egy interception a mérlege. A secondarynek fejlődnie kell ahhoz, hogy le tudja venni a liga egyik legjobb és a leggyorsabb elkapó párosát, Greent és Rosst a pályáról. Daltont meg kell akadályozni a passzolásban, blitzekkel, az elkapók fogásával, ha a Panthers nem akar 34 pontot bekapni a Ravenshez és a Coltshoz hasonlóan.

wlwvfucgmkswmocoamrj.jpgA tavalyi első körös választás megmutatta, mire képes (John Ross, Cincinnati Bengals #15)

Ha már a védelmeknél tartunk, a Cincinnati statisztikája olyan, mint a tavalyi Panthers védelemé. A futás elleni védekezésük liga elitnek mondható eddig, a secondary-jük azonban a sereghajtók közé tartozik. Norv Turnernek tehát ki kellene találnia valamit, amivel kihasználják a gyengeséget. Van egy újonc elkapó, Moore, akinek még egyetlen elkapása volt eddig, abból, mondjuk td is lett. Van egy futó, akit leginkább outside-on és slot reciever-ként lehet használni, McCaffrey személyében, és van egy irányító, aki a legkreatívabbak közé tartozik a ligában. Ha viszont az offensive line nem kapja össze magát, Newtonnak nem lesz ideje passzolni, és abból pontok sem lesznek. És a Bengals top 10-es pass rusherjei pedig igencsak fel fogják adni a leckét Khaliléknak.

wq1iwyyk6isgo0nwl1ln.jpgA Colts ellen picksixet hozó magyar származású safety, Clayton Fejedelem

És mit várok a meccstől? Személy szerint sok pontot. Ez a Carolina védelem nincs ott, ahol egy éve volt, pláne Davis nélkül. Ha a secondary nem kapja össze magát, Green úgy fog evickélni a pályán, mint hal a vízben. Ha a Panthers meg akarja állítani a pontszerzést, még az elején kell megakadályozni Daltont a passzolásban, és a futót földre vinni. Igaz a Bengals most találkozik a legerősebb védelemmel, de talán így is könnyű dolga lesz az elkapóknak. Newtonnak megbízható célpontokat kell találnia, McCaffrey és Moor pedig megfelelőek lehetnek erre a feladatra. És a falnak nem szabad egy másodperc alatt összeomlania.

carolina-panthers-vs-atlanta-falcons.jpgMcCaffrey (#22) 15-ből 14 felé szálló labdát elkapott, és 102 elkapott yardja volt az Atlanta ellen

Ha Kuechly-ék képesek lesznek megállítani Daltonékat, és valahogy egybetartani az offense-t, esélyük lehet a győzelemre. A Bengalsnak ez lesz az első igazi erőpróba, ha az irányító a jobb formáját hozza, fel fogja adnia a leckét Eric Washingtonnak.

Összességében nagy küzdelemre számítok, reményeim szerint Panthers győzelemmel.

A bejegyzés trackback címe:

https://facemask.blog.hu/api/trackback/id/tr7614257113

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hirdetés

FaceMask

Az amerikai foci női szemmel.

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása