FaceMask

Az amerikai foci női szemmel

Drive-ról drive-ra: Guardians-Spartans mérkőzés összefoglaló

A Guardiansnak három hete volt felkészülni a Jászberény Wolverines elleni győzelem után a következő mérkőzésre, melyet a Levelek Spartans ellen játszottunk.

187473554_917526708979960_6647567768693899213_n.jpgKép: Guardians

A szabolcsiak csapatát is hazai pályán fogadtuk. De ezúttal nem az Etelka sori stadionban, hanem a kiskundorozsmai füves pályán. A félreeső helyszín és a meleg ellenére a szurkolók megtöltötték a pálya nézőteréül szolgáló dombocskát.

_dsc0958_1.jpgFotó: Maróti János

A meccsre való hangolódás fénypontja a bevonulás volt, amikor a csapat Pálfi vezetésével egy sárga és egy piros füstoszlop között menetelt be a pályára.

A pénzfeldobást követően Tampa visszahordása adta meg az alaphangot a Guardians első támadásának. Egy pár sikertelen passz és rövid futás után puntolni kényszerültünk. Milán rúgása hozzáért a Levelek játékosához, aki azonban nem tudta elkapni. Leszkó szerencsére résen volt és visszaszerezte nekünk a labdát. Ekkor már nem kellett sokat megtenni a touchdownig, pár próbálkozás és Dominik meg is szerezte nekünk az első hat pontot, majd Milán a hetediket: 7-0.

_dsc1015_1.jpgFotó: Maróti János

A Spartans offense megkezdte a menetelést és szépen lassan őrölte fel a távolságot a célvonalig. Egy negyedik kísérletnél már úgy tűnt, megfoghatjuk a támadást, de egy passzal egészen 10 yardon belülre jutott a vendégek támadóegysége. A következő próbálkozásnál be is vitték az end zone-ba a labdát, majd egy sikeres kétpontos kísérlettel már 7-8-ra vezettek.

A támadó egységünk ezúttal is szépen haladt előre passzokkal és futásokkal. Hamarosan a vörös zónába jutottunk. Ismét Dominik kapta a labdát, az offense fal pedig készségesen eljuttatta a célterületig. Milánnak köszönhetően ez a drive is 7 ponttal zárult: 14-8.

_dsc1174.jpgFotó: Maróti János

A Guardians-defense lépett pályára, hogy megakadályozzák a Levelek felzárkózását. Ez a terv úgy látszott be is válik: az első két passzkísérletet lefülelték a védőink. A következő kísérletnél, mikor az ellenfél irányítója célpontot keresve menekült, Pálfinak sikerült megfognia, ezzel egy 20 yardos sacket csinálva. Ennyire beszorulva a célterületre a Spartansnak nem maradt más választása, mint hogy elpuntolja a labdát.

Ezúttal is Tampa kapta el a rúgást és tíz yardot tudott is vele előrehaladni. A 40 yardos vonalról adhatta fel először Potyka a labdát. Rögtön sikerült is elérni egy first downt Levi futásával. Majd Márió keresett célpontot, meg is találta Simont, aki lerázta a felé igyekvő védőket és megszerezte a harmadik touchdownt. Az extrapont ezúttal sem maradt ki, 21-8.

Kickoff, visszahordás és a negyvenes vonalról indulhatott meg a Levelek. A defense-ünk azonban nem akarta olyan könnyen kiadni az előnyt a kezünkből. Ugyan egy pár elkapást engedtek, de ezek nem voltak elegendőek a 10 yard megtételéhez. Így ismét puntolásra kényszerült a Spartans támadó egysége. A kísérletet azonban egy szabálytalanság miatt meg kellett ismételni. A negyedik és rövid szituációban a vendégek megpróbálták megtenni a first downhoz szükséges yardokat. Az irányító próbált helyet keresni a védők között: Gombos azonban nem hagyott neki menekülési lehetőséget: 6 yarddal a line of scrimmage mögött vitte földre.

_dsc1200.jpgFotó: Maróti János

A Guardians támadói megköszönték az igen jó kezdő pozíciót a defensnek, majd pályára léptek, hogy meg is hálálják a kemény munkát. Ez a drive a futókról szólt: szépen, lassan felőrölték az end zone-ig hátralévő 40 yardot. A touchdownt végül Tomi szerezte meg, neki és Milán extrájának köszönhetően már 28-8 volt az állás.

guardians-spartans-juni6-20.jpgFotó: Girst Gábor

A Spartans offense-ére ezúttal is hosszú menetelés várt: a saját 20 yardosukról kellett kihozniuk a labdát. Mindössze pár yardot haladtak előre, amikor vissza kellett adják a labdát a mieink kezébe.

Ez a támadás is szépen indult, Karkas és Sajti elkapásának köszönhetően nemsokára a vörös zónán belülre jutottunk. Egy szabálytalanság miatt azonban vissza kényszerültünk a kezdeti pozíciónkba. Pár play-jel később Márió kereste a célpontját, labdája azonban egy fehér mezes játékosnál kötött ki: a mérkőzés során először nem sikerült pontokat szerezni.

A védelmünk pályára lépett, hogy minél hamarabb visszaszerezze a támadás jogát a Guardiansnak. Nem is kellett sokat a pályán lenniük, hogy ez megtörténjen: az irányító második passzát Szabi meg is fogta, és elindult vele a célterület felé. A Spartans játékosai csak a 15 yardos környékén szedték le a safetynket.

guardians-spartans-juni6-34.jpgFotó: Girst Gábor

A támadóink igyekeztek kihasználni ezt a lehetőséget, nem is nagyon teketóriáztak. Dominik kapta a labdát, a blokkolók segítségével pedig egyből meg is szerezte a touchdownt. Még egy plusz pont: 35-8. A defense-ünk még két play erejéig pályára lépett: egy fumble-lel és egy negatív yardos szereléssel véget is ért az első félidő.

A szünet után a védelmünk kezdhette meg a játékot. Egy nulla yardos futás és egy sikertelen passz után a Guardians játékosai megkergették a célpontot kereső irányítót, aki meg is szabadult a labdától. A levegőben szálló passzt ismét Szabi fogta meg: a defense egy sikeresen megállított támadással a zsebében adta át a helyet az offense-nek.

A harminc yardos környékéről indulhatott meg a menetelés. Dominik futásával és Tampa elkapásával túl is jutottunk a félpályán. Ismét a 24-esünk kapta a handoffot és a célterületig megállíthatatlannak bizonyult. Milán rúgásával már 42-8-ra vezettünk.

_dsc1140.jpgFotó: Maróti János

A Spartans támadását sikerült meg-megállítani a védőinknek, de minduntalan sikerült egy-egy futással vagy passzal megszerezniük a first downt. Egészen a field goal távolságig sikerült eljutniuk, amikor véglegesen sikerült megfogni a Leveleket és rúgásra kényszeríteni őket. A snap túl magas lett a holdernek, így nem sikerült elkapnia. A labdára Karesz csapott le elsőként és vissza is szerezte a támadási lehetőséget Márióéknak.

Hatvan yard volt hátra az end zone-ig, mikor az offense pályára lépett. Karkas elkapásával pedig rögtön eljutottunk a felező vonalig. A futók közül ezúttal Levi kapta meg a lehetőséget, és szépen vitte is előre a támadókat. A következő passzt Tampa kapta, amivel 1 yardra kerültünk a célvonaltól. Ez a távolság pedig nem is jelentett gondot sem a falnak, sem Levinek: 49-8.

_dsc1205.jpgFotó: Maróti János

A kirúgást követően meg is kezdődött a mérkőzés utolsó negyede, immár végig futó órával. A vendégek drive-ja olajozottan ment. Sikeres passzok és futások sora következett. A pontot az i-re egy hosszú elkapás, majd egy szép irányító-elkapó összjáték tette fel, amivel megszerezték második touchdownjukat. Az extra lehetőség ezúttal nem sikerült: 49-14.

196619342_928876817844949_386347490834758871_n.jpgKép: Guardians

A mérkőzésből a mercy rule-nak köszönhetően már csak pár perc maradt hátra. Gardi lépett pályára irányító poszton, hogy lezárja a meccset. Sikerült is megszereznünk a first downt, ezzel már csak a térdelés maradt hátra. A bírók hármas sípszavával véget is ért a mérkőzés.

A Guardians meg is szerezte második győzelmét a bajnokságban, egy izgalmas mérkőzésen. Ezzel egy lépéssel közelebb kerülve a rájátszáshoz. Következő lépés: Dunaújváros Gorillaz.

A bejegyzés trackback címe:

https://facemask.blog.hu/api/trackback/id/tr2316600678

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hirdetés

FaceMask

Az amerikai foci női szemmel.

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása