FaceMask

Az amerikai foci női szemmel

Hosszúhétvége Guardians-módra

A Guardians csapata edzőtábort tartott a hétvégén. Hosszú, részletes tervezést követően szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hogy sikerült tető alá hozni ezt a foci-központú hosszú hétvégét. A tetőt sajnos csak képletesen érthetjük, ennek köszönhetően az első,  péntek esti edzésen senki nem maradt szárazon a szakadó esőben. A cudar időjárás ellenére mindenki százon pörgött, és csúszós, vizes pálya sem vette kedvünket.

_dsc5930.jpg

A következő etap szombaton tíztől kezdődött. A  nap kisütött, és jó hangulatban telt ez a kétórás edzés is, ahol pozíciós gyakorlatok, elmélet, special team és egy kis 1v1 kerültek terítékre. A következő, három órakor kezdődő edzés előtt ebédnek is hagytunk helyet, hogy aztán kellemes kajakómával küzdve lépjünk rá ismét hőn szeretett műfüves pályánkra. A kétórás edzés nagy része playezéssel telt, ahol támadó-és védőoldalon is sok variációt ki tudtunk próbálni, amiket a következő napi, debreceni vendégeinkkel is megnéztünk. A tábor idén sajnos nem ottalvós volt, így nem szisszentettünk este közösen gyógysört, és nem tudtunk versenyezni, hogy kinek mije nem fáj. De nem gond, az izomláz szerencsére megmarad másnapra is.

_dsc5569.jpg

Vasárnap tizenegyre volt időzítve a vendégeinkkel, a DEAC Gladiators csapatával való közös edzés és scrimmage. Az esős előrejelzés szerencsénkre nem volt tűpontos, és nagyrészt napsütéssel tudtuk lehozni a hosszú, tartalmas edzést. A közös bemelegítés után a csapategységek pozíció-specifikus gyakorlatokat végeztek. Ezt követően a két csapat a special team felállásokat gyakorolta, immár egymás ellen. Ez különösen előnyös, hiszen a speciális csapategység ritkán tud kvázi élesben gyakorolni a szezon előtt. A program második felét playezés tette ki: tízesével váltottuk az offense-defense felállást, így mindenkinek lehetősége adódott pályára lépni. Mindkét oldalon voltak szép megmozdulások, és természetesen hibák is, amikből tanulhatunk a szezon kezdete előtt.

_dsc9082.jpg

Nagyszerű lehetőség volt ez mindkét csapatnak a fejlődésre. A Gladiators a Divízió I erős, jól összeszedett, technikás csapata, így sokat tudtunk tanulni tőlük, mind támadó, mind védő, mind speciális egység oldalakon. Szerencsére mindkét csapat megúszta komolyabb sérülések nélkül a hétvégét, és ami még fontosabb, mindenki jól érezte magát, jó hangulatban telt az összes edzés.

_dsc9137.jpg

Köszönjük a DEAC Gladiators csapatnak a lehetőséget, és hosszú, eredményes szezont kívánunk nekik!

guardvsglads-219.jpg

A beszámoló a Guardians tight endjének, Maróti Ábelnek tollából származik.
Fotók: Maróti János, Kiss Julianna és Bellon Bíborka

A bejegyzés trackback címe:

https://facemask.blog.hu/api/trackback/id/tr6916467132

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hirdetés

FaceMask

Az amerikai foci női szemmel.

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása